Автор: Я.О.Юрченко

 

Кримінальне право України — одна з найважливіших дисциплін кримінального циклу.Студентам, перш за все, треба чітко усвідомити основні положення Загальної частини кримінального права щодо предмету та методу цієї галузі права, її систему та принципи, поняття злочину та його ознак. Досконале вивчення Загальної частини кримінального права передбачає засвоєння студентами різних теоретичних концепцій, дискусійних положень, вміння критичного осмислення проблемних питань, розвиток правового мислення, що допоможе правильно зорієнтуватися в матеріалі і визначитися з конкретним обсягом інформації, потрібної для точної і чіткої відповіді.

 Вивчення Загальної частини кримінального права передбачає обов’язкове засвоєння положень, які стосуються системи та видів покарання за вчинені злочини, загальних засад та особливостей їх призначення, а також підстав звільнення від кримінальної відповідальності та відбування покарання.

Для поглибленого вивчення кримінального права рекомендується звертатися до підручників, наукових статей, збірників постанов Пленуму Верховного суду України, Кримінального кодексу України.